Kurser

Här ser du de kurser som vi erbjuder. Vi har lärarledda teorilektioner varje vecka. För aktuella tider, kontakta oss. För priser på körlektioner med mera se vår prislista.

Risk 1 utbildning

  • Riskutbildning B del 1 är en teoretisk utbildning som du gör under ett tillfälle hos oss. Riskettan belyser risker som är speciella för bilförare och riskfyllda beteenden i trafiken som trötthet, alkohol och droger. För att bli godkänd krävs det att du är aktivt deltar i diskussioner och reflektioner.

Risk 2 utbildning

  • Riskutbildning B del 2 är den andra delen i riskutbildningen. Under risktvåan kommer du få köra bil och uppleva riskfyllda situationer med bland annat halt vägunderlag. Du kommer ej göra något test under utbildningen, dock är det vissa krav du måste klara av för att bli godkänd på utbildningen. Kraven kan du läsa på Transportstyrelsen föreskrift TSFS 2014:40. Det är därför viktigt att du har god körvana innan du går utbildningen. Under utbildningen får du uppleva riskfyllda trafiksituationer i en trygg miljö.

    Obs! Tänk på att stor del av kursen hålls utomhus, klä dig efter väder.

Handledarkurs

  • Handledarkursen kallas även för handledarutbildning och introduktionsutbildning. Om du ska övningsköra privat med en handledare måste både du som elev och din handledare gå handledarkursen. Ni behöver inte gå kursen tillsammans, ni kan gå den vid olika tillfällen och på olika platser.

    Under handledarkursen förbereds ni inför övningskörningen. Läraren går igenom vad ni ska tänka på och steg för steg hur man tar körkort för bil. Ni kommer även att lära er vilket ansvar som handledaren har. Syftet med kursen är att öka trafiksäkerheten och hjälpa er inför övningskörningen.

Snart kan vi erbjuda YKB-kurser för fortbildning för tunga fordon buss samt lastbil.

Intensivpaket

Behöver du ta ditt körtkort snabbt och effektivt?
Då erbjuder vi intensivpaket som även kan anpassas efter ditt behov och din körförmåga.

Precis som namnet antyder så är en intensivkurs ett format som är utformat för att du ska kunna ta körkortet snabbare. Det innebär att du under en kortare period både övningskör och studerar teori för att kunna ta körkortet inom några veckor (1-4 veckor). Under denna period genomför du även båda riskutbildning del 1 och 2.

Vi rekommenderar att eleven åtminstone övningskör ett par gånger och kan grunderna. Det vill säga start, stopp och manövrering av bilen. Anledningen till detta är för att intensivkurserna inte är en garanti på att du kommer att få körkortet under dessa veckor, utan framförallt för att du ska ta stora steg framåt. Med det sagt så klarar däremot de allra flesta att ta körkortet direkt efter genomförd kurs.

Därför ska du ta körkort hos oss

🗹 PRISVÄRDA

Att ta körkort innebär för de allra flesta en betydande investering. Både vad gäller tid
och pengar. Därför gör vi på Vätterns Trafikskola vårt yttersta för att sätta våra elever i fokus och göra vägen till körkortet så enkelt och prisvärt så möjligt med hög kvalité.

🗹 PEDAGOGISKA

Våra trafiklärare är välutbildade med lång erfarenhet inom både yrkestrafik och personbilar. De är pedagogiska och glada att få hjälpa dig med att ta körkort i en alltid lika positiv anda.

🗹 Trafiksäkerhet

För att främja trafiksäkerheten är vårt mål att skapa säkra nyblivna förare. Detta görs tillsammans med våra erfarna trafiklärare för att bidra till en ökad trafiksäkerhet. 

Våra priser

Vi hjälper dig att ta körkort till ett rimligt pris. Vi kan erbjuda såväl heltäckande paket som enstaka lektioner.

PAKET X-STOR

Fyll i formuläret så återkopplar vi inom kort.

PAKET STOR

Fyll i formuläret så återkopplar vi inom kort.

PAKET MEDIUM

Fyll i formuläret så återkopplar vi inom kort.

PAKET SMALL

Fyll i formuläret så återkopplar vi inom kort.